Split klímák beszerelése
 2019.
Klima Vásárlásához Kérje a Telepítési tanusítványt tölünk.

Klíma beszerelés ára: Bruttó 69000-Ft 
3 fm távolságig

3+2 év garanciával.
A sze­re­lé­sek­nél a leg­jobb mi­nő­sé­gű anya­go­kat hasz­nál­juk.
(vegytiszta rézcsövek, szivárgásmentes csatlakozók)

A klímaszerelés árának összetevői
» Kiszállási költség
» Klímaberendezés szállítása
» Faláttörés
» Beltéri egység felszerelése
» kültéri egység felszerelése

» Klíma tartó konzol

» Rezgés csillapító gumibakk
» Elektromos kábelezés
» Szigetelt hűtöközeg csövek
» Kondenzvíz elvezetés
» Kommunikációs vezetékek
» Nyomás próba
» Szivárgás vizsgálat
»
Beüzemelés
» Szerelési segédanyagok

+ Költségek
» Parkolási költség
» Esztétikus kábelcsatorna
» Hűtőközeg rátöltés 6 fm felett

Az alábbi videóban megnézhető a Split klímák közötti különbségek.
Illetve, hogy a beszerelés milyen fázisokban történik.

Bu­da­pes­t, Pest megye, és von­zás­kör­ze­té­ben la­kos­sá­gi Split klí­ma­be­ren­de­zé­sek besze­re­lé­sé­vel, beüzemelésével, szervizelésével klíma karbantartás, tisztítás, és fertőtlenítéssel fog­lal­ko­zok.

Fűtés klímával.
A klímával fűtésnek sok előnye van! Fűteni talán még jobban is tudnak a klímák, mint hűteni. Fűtés közben 55C-fokos levegőt fújnak az adott légtérbe, ezért azonnal érezhető a fűtés funkció.
Milyen előnyei vannak a klímás fűtésnek?
Sokkal kedvezőbb beruházási költség (Már 200 000-Ft/db) Egy nap alatt teljesen kiépíthető egy lakás rendszer. Egy rendszerrel megoldódik a hűtés és fűtési igény is. Azonali felfűtést eredményez Kisebb hőingadozás Nincs szükség kémény építésére, bélelésre. Tisztítja a levegőt, megöli a baktériumokat, szén szűrővel felszerelhető, kedvezőbb karbantartási költség 6000-/db/év Nagyon hosszú élettartam Napelemes rendszerhez csatlakoztatható tiszta, por és füstmentes Nem áll fent szénmonoxid mérgezés veszélye Nincs tűz és robbanás veszély Kedvező üzemeltetési költség
Hogyan fűthetnek a klíma berendezések?
Megcserélődik a kültéri és a beltéri egység feladata. Míg hűtés funkcióban a beltéri egység hűtött és a kültéri egység fűtött (hőt adott le), fűtés funkcióban pont az ellenkezőjét csinálják az egységek. Ehhez egy 4 járatú szelepre van szükség amit a klíma gép tartalmaz, mely egyszerűen megfordítja a hűtőközeg áramlásának irányát.
Hány fokig fűthetünk a klímákkal?
Az inverteres készülékek -30 kűlső hőmérsékletig is képes ellátni fűtési feladatát. Ezt a benne lévő R410 A gáz alaptulajdonsága biztosítja. Arra kell vigyázni, hogy a kűltéri egységben keletkezett kondenzvízet el kell tudni vezetni anélkül, hogy megfagyna. Erre a klímás szakembereknek meg van a megfelelő technikájuk.

www.hoszivattyu-szereles.hu 
Mennyire gazdaságos a klímával fűteni?
Az átlagos berendezések a gázfűtéssel megegyező áron, a magasabb hatékonyságú, jobb COP és SCOP értékkel rendelkező készülékek kedvezőbb áron is befűtik a lakást. A leolvasztás funkcióról nem szabad elfeledkezni! Nem kell megijedni, ha egy kissé lejegesedett klíma kültéri egységgel találkozunk. Bizonyos külső hőmérsékletek és páratartalom esetén ráfagy a levegő páratartalma a kültéri egység bordázatára. A készülék szükség esetén ennek eltávolítása céljából, egy úgynevezett leolvasztást végez, majd tovább folytatja fűtési feladatát. Ügyelni kell a leolvadt víz elvezetésére!
klímával való fűtés tapasztalatok blog

 Klíma Beszerelés tájékoztató

Egy átlagos klímaszerelés munkaideje 4 óra. Ez egy egyszerűbb szerelés, ami 3-5 méter csövezést, illetve egy vagy két fal átfúrását jelenti. Általában Reggel 9 órakor kezdünk az első címen, mert ekkor már nem zavarja a többi lakót a fúrás és pakolás zaja. A szombati klímaszerelést kizárólag családi ház esetében vállalunk, mivel egy társasházban zavarnánk a munkálatokkal a többi lakó nyugalmát, ami felesleges konfliktusok forrása lehet.
Gyakori kérdés: mennyire fogunk port, szemetet, sittet hagyni magunk után szereléskor? Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy nem verjük szét a lakást a szerelés alkalmával. Ez nem lakásfelújítás lesz sitt kupacokkal és tégláig levert vakolattal, hanem egy precíz klímaszerelés! Egy átlagos klímaszerelés után olyan állapotban adjuk át a terepet, hogy minimális takarítás is elegendő lesz. Az ügyfeleink az elvégzett munka befejezésekor pozitívan szoktak csalódni a várakozásaikhoz képest. Az elektromos bekötés helyszínfüggő, általában konnektoros csatlakozás a jellemző (700-800 watt a klíma áramfelvétele, tehát nem nagyfogyasztó,), ha szükséges, akkor villanyszerelő bevonásával bekötjük az elektromos hálózatba – akár megszakító cserével is, amennyiben gyenge a meglévő hálózat. Az elosztó szekrénybe klímabekötést nem vállalunk, mivel erre csak elmüs engedélyekkel rendelkező villanyszerelőnek van jogosultsága.
Gyakori kérdés: Panel épületek esetében rendkívül ritka, hogy ne bírja el az elektromos hálózat a klímát. Általában ez ott fordulhat elő, ahol a konyha korszerűsítése közben elektromos főzőlapot, sütőt, mosogatógépet kötnek be és nem fejlesztették a hálózatot is hozzá. Az átlagos panellakás minden esetben alkalmas a klíma felszerelésére!
Fontos tudnivaló! A klíma hűtőteljesítménye, amit a dobozokon és a weblapunkon is olvashatnak (2,5kW – 3,5kW – 5kW), nem az áramfelvételt mutatja! Ez a hideg levegő szállítási teljesítményéből származtatott érték, ami azt mutatja, milyen hűtési képessége van a klímaberendezésnek és mennyi hideg levegőt állít elő. Tehát nem kell megijedni, nem ennyi áramot vesz fel a készülék a hálózatból működés közben. Általában a korszerű inverteres klímák hűtés üzemmódban 300-700 wattos áramfelvétellel és 3-4 amper áramerősséggel; még az induló áramerősség sem lesz több, mint 5-6 amper. Fűtés üzemmódban pedig 900-1200 watt a jellemző fogyasztás! Elektromos előkészítési szakaszban (lakásfelujítás, építkezés) a villanyszerelőknek 3x1,5mm-es MTK kábelt és 10Ah-s kismegszakító kiépítését javasoljuk egy normál klímához, duál vagy triál klíma esetében 3x2.5-ös MTK kábelt és 16Ah-s kismegszakítót. Egy átlagos lakás esetében nincsen szükség a vezetékek vagy biztosítékok cseréjére sem az áramtáblán. Problémát csak a századfordulós épületek vezetékelése jelenthet, bár többnyire már azokban is korszerűsített elektromos hálózattal találkozhatunk. Amennyiben rossz állapotú a hálózat a lakásban, úgy ajánlást teszünk villanyszerelő bevonására, aki szakszerűen kiépíti a szükséges betáplálási vezetéket a klímához. A szerelés befejezésekor és a munka átadása után a kollégák minden alkalommal számlát és garanciajegyet adnak az elvégzett munkáról, valamint a felszerelt berendezésről. Kitöltik a jelenleg hatályos szabályozás szerinti Telepítési tanúsítványt a klímaberendezésről, amivel a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság felé igazoljuk, hogy a berendezés szakszerűen került beszerelésre. A szükséges papírokat a munka befejezése után a helyszínen állítjuk ki, amikor már működik a klíma, és megtanítottuk a távkapcsoló funkciók kezelését is.

http://sporolok.blog.hu/2017/01/22/futes_klimaval_tapasztalatok    
Hívjon most